BAŞKAN YAVUZ’DAN TRAFO VE ŞEBEKE YENİLEMESİ İÇİN İNCELEME

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan’da Toroslar EDAŞ yetkilileriyle birlikte elektrik şebeke ve trafolarında incelemelerde bulundular.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen ve Toroslar Edaş Yatırım Planlama Uzmanı Erdem Aksu ile birlikte Bayezid-i Bistami yolu üzerindeki Trafo merkezinde incelemelerde bulundu. Ayrıca hurdacıların eski sanayiden taşınmalarının hızlandırılması için Yeni Hurdacılar Sitesine yapılması düşünülen elektrik trafosu ile ilgili yer tespiti çalışmaları yapılırken, ilçemiz genelinde trafo yenileme çalışmalarının hızlandırıldığı belirtildi.

Toroslar Edaş tarafından daha sorunsuz ve aydınlık bir Hatay için il genelinde 1.915 aydınlatma armatürü kontrolden geçirilirken, 81 kilometrelik hattın da bakımı yapıldı. Toroslar EDAŞ ekipleri tarafından Altınözü, Samandağ, Yayladağı, Arsuz, Payas ilçelerini kapsayan bölgede 77 trafo yenilendi. Hassa, Kırıkhan, Reyhanlı, Kumlu, Altınözü, Belen, Samandağ, Arsuz ve Yayladağı’nda 76 pano ile yine Kırıkhan, Altınözü, Samandağ, Payas, Kumlu ve Yayladağı’nda ise 20 dağıtım merkezinin bakımı gerçekleştirildi.
Sürdürülebilir kesintisiz bir enerji hedeflenen Hatay’da yeni yatırımlara da hız verildiği belirtilirken bu kapsamda 37.2 kilometre uzunluğunda yeni kablo döşenen kentte, 23.9 kilometre kablo yeraltına alındı; 15 adet aydınlatma montajı da tamamlandı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM