Başkan Yavuz’dan Telafer Göçmenlerine Destek Geldi.

Başkan Yavuz ve Hayad Derneğinden Telafer Göçmenlerine Destek geldi.
28.12.2016

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, IŞİD’in Telafer Bölgesi’ndeki Türkmenlere baskı yapması sonucu ölüm korkusuyla ülkelerini terk ederek ilçeye sığınan Türkmen göçmenleri ziyaret etti.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça ve Teşkilat Başkanı Garip Havalı HAYAD Derneği’nde bir araya gelerek Telafer’den 40 gün boyunca yemeden içmeden, perişan bir durumda ilçemize gelen Türkmenleri karşıladılar.

Başkan Yavuz ve İlçe Başkanı Ö.Ayhan Şıhça Soğuktan ve yağan yağmurdan dolayı ıslanarak titreyen çocukları bizzat yıkayıp temizleyerek yeni giysiler giydirdiler. Banyo işleminden sonra çocukları giydirerek tek tek ilgilenen ve gördüğü manzara karşısında duygulanan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, “Suriye ve Irak’taki iç savaşlar nedeniyle gördükleri zulümler ve katliamlar üzerine yurtlarını terk ederek aç, susuz ve perişan bir halde ülkemize sığınan binlerce savunmasız ve masum sivil halka kucak açarak onlara ilçemizin ve müslümanlığın gerekliliği olan yardımseverlik ve Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstermeye devam ediyoruz. Temizlediğimiz çocukların bizlere sarılarak minnet duygularıyla bakmasını ömrüm boyunca unutmam mümkün değil. Rabbim tüm Müslümanların ve mazlumların yardımcısı olsun” dedi.

_dsc5876

_dsc5882