BAŞKAN YAVUZ’DAN REGAİP KANDİLİ ÖNCESİ CAMİLERE TEMİZLİK VE GÜLSUYU HİZMETİ

30.03.2017
Regaib Kandili nedeniyle Kırıkhan merkeze bağlı 48 cami Kırıkhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek gül suyu sıkıldı.
Kırıkhan ilçe merkezindeki camiler gün içerisinde Belediye temizlik personelleri tarafından temizlenirken ayrıca vatandaşlarımızın Peygamber efendimiz (SAV)’in gül kokusunu hissederek, o manevi hazzı yaşayarak, huşu içerisinde Allah’a yönelmeleri ve ibadetlerini gerçekleştirmeleri için de camilerimize gül suyu sıkıldı.
Akşam saatlerinde ise Kanatlı caddesinde gül suyu sıkma işlemi devam ederken Yatsı namazıyla birlikte idrak edilen Regaip Kandili için Merkez Ulu Cami önünde 20 litre konsantre gül suyu sıkıldı.
Regaip Kandili nedeniyle camilerimizin gül kokmasını istediklerini belirten Başkan Yavuz, “Böyle mübarek bir gecede, camilere ibadet için gelecek vatandaşlarımız için güzel bir hizmet yapalım dedik. Bu amaçla ilçe merkezindeki 48 camimizi temizleterek gülsuyu sıktırdık. Gül suyunu biliyorsunuz Hz Muhammed’in (sav) kokusudur. Kokusu güzel ve Cennetin kokularındandır. Bu kokunun camilerimizde sürekli hissedilmesi ve temiz ortamın sağlanması için bu çalışmayı örnek olarak her kandil öncesi yapıyoruz. Bu akşam da Ulu cami önünde ibadet saati süresince gül suyu sıkma işlemini devam ettirdik.
Bu mübarek gece vesileyle tüm halkımızın ve İslam alemin Regaip Kandilini kutluyor, hayırlara vesile olmasını ve yapılan tüm halis duaların kabul olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.“ dedi.

IMG-20170330-WA0008

IMG-20170330-WA0026