BAŞKAN YAVUZ’DAN İSTANBUL’DAKİ HEMŞERİLERİMİZE TEŞEKKÜR MESAJI

“8.GELENEKSEL İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİNDE BİZLERİ YALNIZ BIRAKMAYAN HEMŞERİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ İstanbul’daki 8. Geleneksel Hatay Günleri’nde Hatay’lı hemşerileriyle bir araya geldi.

Hatay’ın kültürel özelliklerini ve yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlik 26 Eylül 2018 Çarşamba günü Kadıköy Rıhtımında halka künefe dağıtımıyla başladı. Daha sonra etkinlik; İstanbul Maltepe Sahili Fuar alanında Belediye stantlarında halka ikramlar, yemek reyonlarında yöresel yemeklerin tadımı ve düzenlenen çeşitli konserlerle devam etti.

İstanbul’da Hatay Günleri etkinliğinde Kırıkhan Belediyesinin yöresel ürünlerini tanıttığı Kırıkhan Standı hemşerilerimizden ve İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımızdan büyük ilgi gördü. Kırıkhan standına gelen misafirlere ilçemizin inanç turizmini oluşturan Bayezıd-i Bistami Hz Türbesi, ilçe ekonomisini oluşturan tarım ürünlerinden pamuk, kavun, ve marka olan havuç ile Karamehmet narının tanıtımı yapıldı.  Ayrıca Kırıkhan standını ziyaret eden hemşerilerimize Kırıkhan Havucu, Nar, Kömbe, Hurma gibi yöresel ürünleri ikram edildi. Ayrıca, yöresel tarım ürünlerinden Pamuk’un koza hali ve pamuğun kozadan çıkmış hali istanbul’da yaşayan vatandaşlarımıza tanıtımı yapıldı.

Fuara Bakanlarla birlikte, Hatay Milletvekilleri, bürokratlar, siyasetçiler, medya mensupları,  ve binlerce vatandaşımız ziyarette bulundular. İlk gün yapılan stant ziyaretlerinde Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Haci Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, CHP Hatay Milletvekilleri, Serkan Topal, Hatay Valisi Erdal Ata,  HSYK Başkanı sn.Mehmet Durgun, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Teşkilatları, İGC Başkanı Veysel Cıncık, (HGC)Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, (AGC)Antakya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Murat Berber, HBGC Başkanı Mehmet Garip Siper, yerel Medya mensupları, hatiab Derneği Başkanı İbrahim Güder ve İstanbul’da yaşayan hemşerilerimiz Kırıkhan standını ziyaret ettiler.

Hatay Günleriyle ilgili Kırıkhan belediyesi standını ziyaret eden hemşerilerine teşekkür ederek kısa bir değerlendirmede bulunan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz şunları söyledi;
“İstanbul halkıyla birlikte Hatay’lı ve Kırıkhan’lı hemşerilerimiz ile medya kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği Kırıkhan standında tüm Hatay’lı hemşerilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık. Biz tüm insanları seviyoruz ve onlara değer veriyoruz. Ülkemizin huzur, barış ve kardeşliğe ihtiyacı olduğu bu hassas dönemde dini, dili, inanışı her ne olursa olsun tüm insanların İstanbul’da 6.cısı düzenlenen Geleneksel Hatay Günleri etkinliğine gelerek birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, bir arada yaşayan şehrimizin insanlarını görerek kültürlerimizi ve yöresel ürünlerimizi tanıtmaya çalıştık.

Kırıkhan ilçemizin güzelliklerini, kültürünü ve yöresel ürünlerinden Nar’ı, Pamuğu, Havucu, Kömbesi, Bayazid-i Bistami Hazretlerinin türbesinde yapılan hizmetlerimizi İstanbul’daki hemşerilerimizle paylaşarak, ilçemizde yapılan yatırımlar ve çalışmalar ile ilçemizin değişim ve gelişimini en iyi şekilde bilgilendirdik.

Bizleri standımıza kadar gelerek İstanbul’da yalnız bırakmayan ve ilgisini eksik etmeyen tüm hemşerilerimize ve tüm ziyaretçilerimize en içten duygu ve sevgilerimle teşekkür ediyorum.” dedi.

Hatay Kültürü ile yöresel ürünlerinin tanıtıldığı 8.ci Geleneksel Hatay Günleri etkinliği 30 Eylül Pazar günü saat 22:00’de sona erdi.