Hafif Yağmurlu

BAŞKAN YAVUZ; “VATANDAŞLARIMIZIN DEVLETE AÇILAN İLK KAPISI MUHTARLARIMIZDIR”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 19 Ekim Muhtarlar Günü ile ilgili yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.
“Muhtarlık, fedakarlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir” diyen Başkan Yavuz yaptığı açıklamada;
“Muhtarlarımız halkımıza hizmet etme görevini büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getirmektedirler. Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, Türkiye coğrafyasında ilk defa 2.Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Bu bağlamda 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edilerek bu yıl 3.sü kutlanmaktadır.
Muhtarlarımız, vatandaşlar ile yerel yönetimler arasında bir köprü vazifesi görmekte olup, mülki amirleri ve yerel yönetimleri ile mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda sorunlarını çözüme kavuşturmada bir çözüm ortağı olduğu gibi çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi de yerine getirmektedirler.
En kaliteli hizmetin, en hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşlarından bir tanesi olan muhtarlarımıza Kırıkhan Belediyesi olarak hak ettiği değeri vererek, halka hizmet yolunda tüm mahalle muhtarlarımızla diyalogumuzu sürdürmekte ve halkımızın ortak sorunlarını birlikte çözüme kavuşturmaktayız.
Halkımıza hizmet yolunda her zaman muhtarlarımızla birlikte yürüyeceğimizi bir kez daha tekrarlarken, bu duygu ve düşüncelerle demokrasimizin çekirdeği olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü yürekten kutlar, tüm muhtarlarımıza sağlık ve mutluluklar diler, çalışmalarında kolaylık ve esenlikler dilerim” dedi.
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı