Hafif Yağmurlu

Başkan Yavuz; “Tüm Polislerimizin Polis Haftası ve Polis Günü Kutlu Olsun”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 04-10 Nisan Polis Haftası ve 10 Nisan Polis Gününün 173.yılı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.
“Polislik, insanlık için en zor ve en temel mesleklerden birisidir. Polise saygı, Devlete saygıdır. Herkesin Polisi Kendi Vicdanıdır” diyen, Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;
“Her ülke için İnsanların rahatça güvenle yaşamasını sağlayan üç temel meslek vardır. Bunlar doktorluk, öğretmenlik ve polisliktir.
İnsanlar, topluluklar meydana getirip bir arada yaşamaya başladıkları tarihten itibaren, toplumun ve fertlerin can ve mallarının korunması ihtiyacını duymuşlar, bu tarihten itibaren de güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına önem vermişlerdir.
Güvenlik örgütleri; Güvenlik ve huzurun temini, toplumların birleşmeleri, büyümeleri ve gelişmeleri ile birlikte hangi yönetim şekli olursa olsunlar devletlerin en çok önem verdikleri bir kurum haline gelmişlerdir. Kamu düzenini ve vatandaşların, canı, malı, temel hak ve özgürlüklerini korumakla görevli, yasa uygulayıcı olan kamu görevlisi polislerimiz, ülkemizin dört bir tarafında büyük bir özveri ile çalışarak, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlamaktadırlar.
Emniyet Teşkilatımız; Atatürk ilkeleri ışığında özgürlükçü demokratik düzenin en önemli teminatlarından birini oluşturmaktadır. Zaman mefhumu olmaksızın her koşulda görev yapan polislerimiz, yetkilerini anayasa ve yasalardan aldığı güçle, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü koruma ve kollama, halkımızın can ve mal emniyetini koruma, ülkede huzur ve güven ortamını sağlama, suç işlenmesinin önlenmesi ve suç işleyenleri adalete teslim etme hususunda 173 yıldır çok büyük bir özveri ile gece gündüz demeden hassasiyetle hareket ederek çalışmaktalar.
Her anlamda köklü bir deneyime ve birikime sahip olan Emniyet Teşkilatımız, modern koşulların gerektirdiği her türlü teknik ve idari donanıma sahip bir şekilde ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde başarıyla hizmet vermeye devam etmektedir.
Bizlerde vatandaşlık görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirip, Ülkemizdeki huzur ve güvenini sağlayan Emniyet teşkilatımıza ve Polislerimize karşı destek ve yardımcı olalım ki ülkemizdeki güven, istikrar ve huzurumuz devam etsin.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis teşkilatımızın kuruluşunun 173. yıldönümünde, canını bu aziz vatan için hiç çekinmeden feda eden ve feda etmeye hazır olan polislerimizin 4-10 Nisan Polis haftası ve 10 Nisan Polis gününü en içten duygularımla kutluyor, tüm polislerimize aileleriyle birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.
Vatan, Millet ve Bayrak uğruna kanlarıyla topraklarımızı sulayarak mukaddes kılan tüm Şehit polislerimize ve Ebediyete intikal etmiş bütün meslek mensuplarımıza Allahtan rahmet diliyor, Gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum.”
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı