BAŞKAN YAVUZ, SURİYE’DEKİ KİMYASAL SİLAH SALDIRISINI SERT BİR DİLLE KINADI

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Suriye İdlib’de Suriye Rejim güçlerince Sivillere yönelik yapılan kimyasal bombalı saldırıyı sert bir dille kınadı.

Suriye’de rejim güçlerinin son yaptığı hava saldırısında aralarında masum, suçsuz ve korumasız bebek ve çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini belirten Başkan Yavuz, yaptığı basın açıklamasın da;
“Suriye’de 7. Yılına giren zalim Esed rejimi ve destekçileri katliam üzerine katliam eklemeye devam etmektedir. Bu sabah İdlib ve çevre yerleşim yerlerine düzenlenen kimyasal silah saldırısında Suriye Sivil Savunma Ekibi’nin verdiği bilgilere göre çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 100’den fazla sivil ölmüş, yine çoğu çocuk 500 sivil yaralanmıştır. Saldırının hemen ardından da yaralıların tedavi edildiği Hastanelere, ekmek fırınlarına ve yine yaralılara müdahale eden sivil savunma merkezlerine ard arda defalarca kez saldırılarda bulunulmuş, yaralıların tedavisinin yapıldığı Hastaneler kullanılamaz duruma gelmiştir.
Ne yazık ki bu görüntüler ilk değildir. Maalesef Dünya Devletlerinin şu an ki tutumlarına bakılırsa son da olmayacaktır. Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanımız sayın recep Tayyip Erdoğan’ın tüm iyi niyetli çabalarına, barış görüşmelerinin yürümesi için gösterdiği samimi ve yoğun çalışmalara rağmen Suriye’de barış için samimi bir yol alınamamaktadır. Dünya devletleri ise bu gayretli barış çalışmalarını adeta sabote etmektedir. Buradan tüm kamuoyunu, yapılan tüm zulümlerde olduğu gibi bu zulüm ve katliamlara karşı Suriyeli mazlum kardeşlerimizin yanında bulunmaya davet ediyoruz.
İnsanlık dışı yapılan kimyasal saldırıyı nefretle kınıyorum. Artık sivilller zarar görmesin, çocuklar ölmesin. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum, Mekanları Cennet Olsun” Dedi.