Açık

BAŞKAN YAVUZ SINAV ÖNCESİ DÜZENLENEN MOTİVASYON SEMİNERİNE KATILARAK ÖĞRENCİLERE DESTEK VERDİ

12.05.2016
Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında yaklaşan Sınav maratonu öncesinde Kırıkhan Belediyesi ile İskenderun Gelişim Hastanesinin katkılarıyla Uzman Klinik Psikoloğu Gamze Uygun tarafından öğrencilerimizin motivasyonlarının artırılması ve sınav kaygılarının en aza indirilmesi amacıyla;Ücretsiz “Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri Semineri”düzenlendi.
12 Mayıs 2016 Perşembe günü Saat:13.30’da Naim Atakaş Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Başkan Ayhan Yavuz, Başkan yardımcısı Uğur Polat, Okul Müdürü Mutlu Anlar, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.
BAŞKAN YAVUZ; “BİR YILINI FEDA ET 50 YILINI GARANTİYE AL”
Başkan Yavuz, seminer öncesi öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada;
“Sınav dediğimiz olay; okulda almış olduğunuz bilgilerin ölçülmesidir. Hiç bir pehlivan mindere yenileceğim diye çıkmaz. Eğer ki mindere çıkan pehlivan karşısındaki rakibini gözünde büyütür ve kafasına rakibim güçlü gözüküyor acaba yenebilir miyim diye kuşku ve korkuyu sokarsa başarılı olamaz ve mağlup olmaktan kurtulamaz.
Eğer sizlerde sınavlarda başarılı olmak istiyorsanız, öncelikle hedef belirlemelisiniz, sonra o hedefe nasıl ulaşacağınızın planlamalarını yaparak sınav kaygısını gözünüzde büyütmeden çalışmalarınıza o yönde inanarak, başarıya kilitlenerek ve azimli bir şekilde çalışarak hedeflerinize emin adımlarla odaklanmalısınız. Bu şekilde hareket ederseniz, Allah’ın izniyle başaramayacağınız hiç bir şey olamaz ve önünüzde hiç bir engel duramaz.
Evet sevgili öğrencilerimiz 1 yılınızı sınavlara hazırlık yaparak azimle yaptığınız çalışmalarınıza feda ediniz ki hem sizin hem de ileride çocuk sahibi olduğunuzda çocuklarınızın gelecekteki 50 yılınızı garantiye alabilesiniz. O günlerinizi düşünerek bu sınavlara hazırlanın.
Çocuklarımızın geleceğini düşünerek bizlere bu semineri organize eden Gelişim hastanesine, Okul Müdürümüze ve Kırıkhan Belediyesi ekibimize çok teşekkür ediyorum” dedi.