Gök Gürültülü

BAŞKAN YAVUZ “MİRAÇ KANDİLİ TÜM İSLAM ÂLEMİNE HAYIRLAR GETİRSİN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 13 Nisan gecesi idrak edilecek olan Miraç kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
“13 Nisan’ı 14 Nisan’a bağlayan gece idrak edeceğimiz Miraç Kandil’inin tüm insanlığa barış, huzur, kardeşlik ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diyen Başkan Yavuz yayınladığı mesajında şunları söyledi;
“Feyiz ve bereketi barındıran mübarek gecelerimizden birisi olan Miraç, bütün kötü duygulardan arınıp temiz bir kulluğa, en yüce mertebeye ulaşma ve bir yükseliştir.
Miraç’ın özünde her türlü kötülükten arınma, fedakârlık, özveri, paylaşma, sorumluluk, zamanın önemini kavrama ve insanlığa hayırlı hizmetlerde bulunma gibi önemli değerler vardır.
Bu nedenle Miraç Kandili, Allah katında ilahi rıza kazanacak işler yapmamız, iç dünyamıza dönüp kendimizi sorgulamamız, kulluk bilincine ulaşarak dua ve niyazda bulunup nefis muhasebesi yapabilmemiz için güzel bir fırsattır.
Bu mübarek geceler Rabbimizin özel ikramları olup; İyi değerlendirilmemiş zamanlarımızı telafi etmemiz için az zamanda çok kıymetler sığdırılan, Allah’ın hayır kapılarının ve lütfunun açık olduğu, yüce Rabbimiz tarafından büyük mükâfatlar vaat edildiği gecelerdir.
Bu mübarek gecede semaya açılan ellerin ve Rabbimize yapılan duaların; Memleketimizin, ülkemizin ve tüm İslam âleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, milletimizin huzuruna, işlerimizin ve kazançlarımızın bereketine vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyor, başta değerli hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam Âlemi’nin mübarek Miraç Kandilini en içten duygularımla kutluyorum”

Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı