BAŞKAN YAVUZ, “MESİRE ALANI KIRIKHAN HALKI İÇİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

18.02.2017
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un Kırıkhan’ı marka şehir haline getirmek için başlattığı çalışmalardan birisi olan ve Osmanlı Köyü ile Çocuk Köyünün içerisinde yer alan Mesire Alanı Yapay Gölet ve Şelale yapım çalışmaları devam ediyor.

Hafta sonu olmasına rağmen tatil yapmayarak Belediye çalışmalarını yakından takip eden Başkan Yavuz, Belediye birim müdürleriyle birlikte mesire alanındaki çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi. Mesire alanında bir süredir sürdürülen düzenleme çalışmalarıyla yaz aylarına bir farkındalık ile girmeyi hedefleyen Kırıkhan Belediyesi, bölgenin tamamen halkın kullanımına uygun olarak düzenlenmesine ağırlık veriyor. Yapılacak olan çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarıyla birlikte Mesire alanının halkımız için cazibe merkezi olması hedefleniyor.
BAŞKAN YAVUZ; “KIRIKHAN, MESİRE ALANI VE ÇAMLIK MEVKİİ İLE HAYAT BULACAK”
Mesire alanında yapılan düzenleme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Başkan Yavuz;
“Halkımız; Mesire alanında yapılacak olan çalışmalarla gelişen, değişen, büyüyen şehrimize katkı sağlayacak ve halkımız daha yüksek standartlarda, sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, şehir gürültüsünden uzak, toplumumuzun ihtiyaç duyduğu kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerini geliştirebileceği modern bir alana kavuşmuş olacaklar.

Mesire alanı içerisinde Osmanlı ve Çocuk köyü gibi iki önemli projemiz var. Ayrıca Mesire alanı içerisinde piknik alanı, yapay şelale ve gölet, yeşil alanlar, Yürüyüş parkuru, spor alanları ve spor aletleri yer alacak. Yaz aylarında halkımızın büyük ilgisini gören bu alanı çok kullanışlı bir hale getirerek halkımızın kullanımına sunacağız.

Mesire alanında sondaj yoluyla elde ettiğimiz su; Kent Ormanı, Çocuk Köyü ve Osmanlı Köyü Projelerine hayat verecek. Çocuk Köyü ve Osmanlı Köyü projelerinin yer alacağı Mesire alanının, Kent Ormanının içinde yer alması sebebiyle ilçemizin kentleşmesine artı değer katarken diğer yandan hayata geçecek olan bu 3 önemli projeyle, bölgemiz cazibe merkezi haline gelerek, ilçemizin akciğerleri sayılan Mesire alanımızın bulunduğu çamlık bölgesi hayat bulacak.

Yine Kent Ormanı ve Mesire alanı içerisinde, Suni göl etrafına yapılması düşünülen “Osmanlı ve Çocuk Köyü” projesi ile yedi düvele hükmetmiş atalarımızın ve Çocuk kahramanlarının maketleri yerleştirilip canlandırılacak bu sayede çocuklarımız burada eğlenirken aynı zamanda tarihi geçmişlerini görerek ve yaşayarak öğrenmiş olacaklar.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilinçli, sağlıklı ve zinde bir şekilde yetişmesi için Kırıkhan Belediyesi olarak Kırıkhan Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünü kurduk ve sağlıklı nesiller yetiştirmek için elimizden gelen bütün gayretleri sarf etmekteyiz.” Dedi.