Açık

BAŞKAN YAVUZ “KIRIKHAN’DA KIŞ SPOR KURSLARI BAŞLATIYORUZ”

Kırıkhan Belediyesi ve Kırıkhan Kaymakamlığının birlikte organize ettiği kış spor kursları ilçemizde başlıyor.

Bölgedeki çocukların edinebilecekleri zararlı alışkanlıkların önüne geçmek, fiziksel ve ruhsal yönden gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla geçtiğimiz yıl toplamda iki bin öğrenciye spor yapma imkanı sunan Kırıkhan Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, bu yılın sonu ve önümüzdeki yıl içerisinde 6-14 yaş arası binlerce çocuğu sporla buluşturacak.

Spor Kursları’nda; futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, badminton, tenis, karate, taekwondo, cimnastik, atletizm, okçuluk ve satranç olmak üzere, toplam 12 branşta eğitim verilecek.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Kırıkhan’da insanlarımızın faydalanması için birçok projeye imza attık ve atmaya da devam ediyoruz. Özellikle sosyal, kültürel ve sportif alanlarda yaptığımız hizmetlerle binlerce çocuğumuzu sokaklardan spor alanlarına, çocuk parklarına, sinema salonuna, yüzme havuzuna ve mesire alanında hizmete açtığımız Osmanlı ve Çocuk Köyü oyun alanlarına çektik.

Hepimizin gözbebeği yavrularımızı sokak aralarından kurtarıp, spor sahalarına ve değerli antrenörlerimize emanet etmenin onurunu yaşıyoruz. Semt sahalarımızı yaptık, gençlik merkezimiz faaliyette inşallah daha da aktif olacak, Gülşah Güler Sosyal Tesisimiz ve sinema salonumuz faaliyette, Osmanlı köyü projemiz devam ediyor, Yüzme havuzunu faaliyete geçirdik, çocuklarımız faydalansın, kanallarda, göletlerde çok canımız gitti. Yeni yılda yüzme hocalarımız, cankurtaranlarımız ile Allah nasip ederse yüzme kursumuzu da başlatacağız.

Sonuç olarak bizim derdimiz bu çocuklara en güzel imkânları sağlayarak, sağlıklı bir geleceğe katkı sağlamak, milli değerlerine sahip çıkan, geleceğin dünyasında güçlü ve memleket sevdalısı nesiller yetiştirmektir. Spor burada bir araçtır. Biz Sayın Kaymakamımız Mustafa Erkayıran ile birlikte uyum içerisinde bir araya gelerek, Kırıkhan Belediyesi Gençlik Ve Spor kulübünü kurduk. Daha ilk yılın içerisindeyken sporcularımız Kyokishin Karatede Türkiye dereceleri ve Avrupa derecesi kazandı. 11-12 yaş grubunda kızlarımız Basketbol Yerel Liginde Hatay üçüncülüğünü kazandılar. Hepsini tebrik ediyorum. Bunlar başlangıç için güzel ama daha güzel olanı binlerce çocuğumuza spor yaptırmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Değerli antrenörlerimize çocuklarımız için verdikleri emekler için şimdiden teşekkür ediyorum.” Dedi.

Kış Spor Kursları için Kayıtlar ilçe spor müdürlüğünde ve stadyum içerisinde bulunan Kulüp irtibat ofisinde yapılıyor.
İRTİBAT:
Sinan EKİZ (Kulüp Koordinatörü):544 579 9928
İlçe Spor Müdürlüğü: 0326 344 1938
Kayıt için: 2 adet resim ve kimlik fotokopisi gerekmektedir.