BAŞKAN YAVUZ, KIRIKHAN’A FETİH ŞUURUNU YAŞATTI

31.12.2015
Mekke ve Kudüs’ün Fethi münasebetiyle 31.12.2015 tarihinde saat:19:00 da Platin Düğün salonunda Kırıkhan Belediyesinin organizesiyle düzenlenen “FETİH ŞUURU” adlı program coşkuyla izlendi.
Kalabalık bir vatandaş topluluğunun izlediği programa, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Cesur, Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Karaömer, Yard.Doç.Dr. Fahri Hoşab, Ak Parti Kadın Kolları, Ak Parti Gençlik Kolları, ve Kırıkhan halkı katıldılar.
Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Merkez Ulu Cami İmam Hatibi Ahmet Köse Hoca’nın Kur-an-ı Kerim Tilavetini halkımız büyük bir huşu içinde dinlediler.
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, günün anlamına hitaben yaptığı konuşmada; “Bu güzel anlamlı gecede sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 30 Aralık Kudüs’ün Fethi ve 1 Ocak Mekke’nin Fethi ‘ni idrak ederken bu iki fetihin İslamiyet açısından önemini anlatmak için düzenlediğimiz bu “Fetih Şuuru” programını sizlere de yaşatmak istedik.
Mekke’nin fethi, İslam tarihinin en önemli olaylarından birisidir. Hz. Muhammed ( S.A.V ) Mekke’yi fethederek İslam’ın önündeki en büyük engellerden birini ortadan kaldırmıştır. İslam’ın Hz Muhammet’ten sonra yayılıp kurumlaşmasında Mekke’nin Fethi gerçekten çok büyük bir etkiye sahiptir. Kudüs ise Müslümanlar için bir sancaktır. Müslümanların ilk kıblesi ve Hz. Muhammed’in Miracının gerçekleştirdiği yer olmuştur. Kudüs, islamiyette Mekke ve Medine’den sonra üçüncü önemli şehirdir.
Hz.Ömerden, Selahaddin Eyyubi’ye, Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan bu tarihsel süreçte Fetih Şuurunu tekrar yaşamak ve yaşatmakla birlikte benliğimize yansıyacak olan “FETİH ŞUURU” kültürel programımızı izleyerek buradan hoş duygular içinde ayrılacağını ümit ediyorum” dedi.
Başkan Yavuz’dan sonra, Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen ve Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz’da kısa bir konuşma yaptı. K.Maraş Sütçü İmam Ünv.İlh.Fak.Öğr.Üyesi Yrd.Doç.Dr. Fahri Hoşab’ın verdiği konferans sonrası, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Şiirler ve ilahiler okumasının ardından, Ahmet Çelik in sunduğu Tasavvuf müziği eşliğinde Semazen Grubunun gösterisi büyük ilgi ile izlendi. Yapılan kapanış konuşması sonrası program sona erdi.