BAŞKAN YAVUZ “KADİR GECEMİZ TÜM İSLAM ÂLEMİNE MÜBAREK OLSUN”

30.06.2016
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, mübarek Kadir gecesi dolayısıyla yazılı mesaj yayınladı. Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;
“Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, Kur’an’ın Allah (c.c) tarafından Cebrail Aleyhisselam aracılığıyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e ( S.A.V) vahyedilmeye başlandığı gecedir.
Ramazan ayının 27.gecesine denk gelen Kadir gecesi, günahların af edildiği insanların dualarının ve isteklerinin ALLAH tarafından kabul gördüğü, Ramazan bayramının yaklaştığını müjdeleyen mübarek gece İslam Âlemi için kutsal ve en önemli gecelerden bir tanesidir.
Resulullah’ a bütün ümmetlerin ömürleri gösterilmişti. Kendi ümmetinin ömrünü görünce ömrü uzun olan ümmetlerin amellerini düşündü ve kendi Ümmetinin bu kısa ömürlerinde yaptığı amellerle onlara ulaşamayacakları endişesi içinde düşündü. Yüce Allah, Habibi’nin bu üzüntüsüne mukabil Kadir gecesini vererek ümmetine bin yıldan hayırlı kıldı.
Bu hayırlı gecede yüreklerimiz İbadetle çarpsın gönüllerimiz bir olsun. Allah (c.c.)’nin cümlemizin hayırlarını, ibadet ve dualarını dergâhında kabul etmesi temennisiyle tüm İslam Âleminin ve Kırıkhan’lı hemşerilerimizin mübarek kadir gecesini en kalbi duygularımla kutlar, bu mübarek gecelerin İslam ve insanlık âlemine, hayırlar getirmesini diler, Saygı ve Sevgilerimi sunarım.

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı