Açık

BAŞKAN YAVUZ “HOŞ GELDİN YA ŞEHRİ RAMAZAN”

02.06.2016
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, yaklaşan mübarek Ramazan ayı ile ilgili yazılı bir mesaj yayınladı. Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“05 Haziran Pazar günü ilk teravih namazını kılarak, ilk sahura kalkıp 6 Haziran Pazartesi günü Ramazan ayının ilk orucunu tutacağız.

Ramazan ayı İslamiyet’te oruç tutma ayı olup kutsal kabul edilir. Ramazan ayı sahuruyla, iftarıyla, teravihiyle Müslümanlar için mübarek ve bereketli bir aydır. Peygamber Efendimiz Ramazan ayı hakkında şöyle buyurmaktadır. “Ramazan geldiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır şeytanlar bağlanır.’’
Yine bir Hadisi Şerif’e göre “Recep ayı Yüce Allah’ın, Şaban ayı Hz. Peygamberin, Ramazan ayı ise İslam ümmetinin ayıdır. Recep ayı Regaip kandili ve miraç kandilini, Şaban ayı Berat kandilini ve Ramazan ayı ise Kadir gecesini barındırır.

Ramazan ayı Müslümanlar için başı Rahmet, ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş ayıdır. Bütün Müslümanların derdi, kederi bir kenara bırakarak imanla, şuurla, Ramazan ayını huşu içerisinde idrak etmeleri gerekir.
Gerçek oruç, sadece yemeyi, içmeyi değil, boş ve hayasızca sözleri terk ederek, namazların kılınarak, sabır ederek, günahlardan uzak kalınarak, günahlarımızdan tövbe istiğfar edilerek, Allaha sığınmak suretiyle tutulan oruçtur.

Dostlukların sevgi ve sabır ile beslendiği bu mübarek Ramazan ayının ülkemizi ve İslam alemini bereketiyle donatması, bu mübarek ayda bütün müminlerin gönüllerinin sevgi ve coşku ile taşması, tutulan oruçların yapılan ibadet ve duaların kabul olması dileğiyle bütün İslam aleminin Ramazanı Şerifleri hayırlı olsun, gönülleri iman, sevgi ve kardeşlik bağlarıyla dolu olsun. Allah tövbelerimizi ve dualarımızı Kabul Eylesin.

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı