Hafif Yağmurlu

BAŞKAN YAVUZ “HOLLANDA’YI ANTİDEMOKRATİK TUTUMUNDAN DOLAYI ŞİDDETLE KINIYORUM”

12.03.2017
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Hollanda’nın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına uçuş izni ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın aracına geçiş izni verilmeyerek vatandaşlarımıza yönelik uyguladığı şiddeti sert bir dille kınadı.
Başkan Yavuz yaptığı yazılı açıklamada, Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin uzun yıllar boyunca devam ettiğini belirterek Hollanda’nın bu tutumunun özgürlük ve demokrasi kavramları ile izah edilebilecek bir karar olmadığını kaydeden Başkan Yavuz sözlerine şöyle devam etti.
“DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ HOLLANDA DEMOKRASİYİ RESMEN KATLETMİŞTİR”
“Bugün Avrupa Demokrasisi için kara bir gündür. Gayri insani ve Gayri ahlaki bir muamele ile Hollanda demokrasisi devlet eliyle resmen katledilmiştir. Bu âcizane tavır Medeniyetin savunucusu bir Avrupa ülkesinin ülkemize yapmış olduğu apaçık bir zorbalıktır.
Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşları ile buluşmak üzere düzenlenen Bakanlarımızın programlarının engellenmesinin ve vatandaşlarımıza şiddet uygulanmasının demokrasi ve uluslararası hukuk çerçevesinde bir karşılığı yoktur. Bakanlarımıza ve Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımıza sergilenen bu antidemokratik tutum, Hollanda hükümetince iki ülke ilişkilerini ve ifade özgürlüğünü göz ardı eden gayri ahlaki bir davranıştır. İnsan Hakları konusunda dünya devletlerine ders veren, demokrasinin beşiği AB üyesi Hollanda’nın anti demokratik bir tavırla sergilediği bu zorba davranışlara anlam vermek mümkün değildir.
Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda’daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Hollanda Hükümetini bu tutumlarından dolayı şiddetle kınıyorum.
16 Nisanda yapılacak olan Referandum oylamasında halkımızın vereceği EVET oylarıyla Cumhurbaşkanımız, dünya liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan daha da güçlenerek çıkacak ve Ülkemizin önü yapılacak olan devasa yatırımlarla sonuna kadar açılmış olacaktır. Büyüyen Gelişen Türkiye’mizin gelişmesini hiç bir antidemokratik tutum ve hiç bir terör eylemi engelleyemeyecektir.
Hollanda ile uzun yıllar boyunca kesintisiz sürdürdüğümüz siyasi ve ekonomik ilişkilerimizi göz önüne aldığımızda, maruz kaldığımız bu kabul edilemez önyargılı uygulamanın bir an önce son bulmasını ve diplomatik teamüllere uygun bir süreçle düzeltilmesini temenni ediyorum. Hollanda ile yaşanan bu sürecin iki ülke arasındaki ekonomik, toplumsal ve siyasi ilişkilere zarar vermeden neticelenmesi için Hollanda’nın gerekli adımları atarak, bu ayıptan bir an önce dönmesini ve Türkiye’den özür dilemesini bekliyorum.
Ayhan Yavuz
Kırıkhan Belediye Başkanı