Açık

BAŞKAN YAVUZ “GÖZYAŞI GECELERİ İÇİMİZİ ISITTI”

19.12.2015
Milli birlik ve beraberliğe önem veren, dini vecibelerini yerine getirebilen bir nesilin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un da gayretleri neticesinde Kırıkhan Belediyesinin organize ettiği “Gözyaşı Geceleri-Tövbekar “ etkinliği Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi spor salonunda sahne aldı.
Kırıkhan halkı “Gözyaşı Geceleri-Tövbekar” adlı etkinliği büyük ilgi gösterirken, etkinliğe; Kırıkhan Kaymakamı Hasan Gözen, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Kırıkhan Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Cesur, Ak Parti Kırıkhan İlçe Başkanı İbrahim Karaömer, Ak Parti Kadın Kolları, Ak Parti Gençlik Kolları, ve Kırıkhan halkı izledi.
Senaryosunu Haşim Aktan,ın yazdığı ve yönettiği hem de ekibiyle birlikte rol aldığı “Tövbekar”adlı oyunun başında günün anlam ve önemi hakkında Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz kısa bir konuşma yaptı.
Başkan Yavuz, yaptığı konuşmada; “Bu tür etkinlikler için bu salon bile bizlere yetersiz geliyor. 2016 yılı Kırıkhan için yatırım yılı olacak. Halkımıza verdiğimiz sözlerin bir bir gerçekleştiği yıl olacak. Sayın vekilimizle birlikte Ankara’da bakanlıkları bir bir geziyoruz. Bütün çabamız halkımızın rahat edeceği hizmetleri gerçekleştirmek istiyoruz. Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumanın gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla yapılacak olan Kültür Merkezimiz, Kültür Merkezimiz, Kapalı Spor Salonumuz, Çocuk Köyümüz, Osmanlı Köyümüz, Yüzme Havuzumuz halkımıza ne söz verdiysek bunların hepsinin temelleri 2016 yılı içinde atılacak ve 2017 ‘de hayırlı uğurlu olsun diyerek açılışlarını sizlerle birlikte yapacağız inşallah. Burada gözyaşı geceleri etkinliğinin vesilesiyle bir araya geldik. Mevlana Hz nin “Şebi Arus Vuslat Gecesi” dediği Allah’a kavuşmanın yolu olan 742.yıl dönümünü dün yaşadık. Bugün de Kırıkhan,da devamını Gözyaşı Geceleri’yle yaşayacağız. Hz.Mevlana’nın dönmen gerek, bu ülkenin topraklarına sevgi tohumlarını, kardeşlik tohumlarını, barış tohumlarını ekmemiz gerek diyorum ve bu programa emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hepininizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek salondan büyük bir alkış aldı.
Türk Edebiyatından geçmişten bugüne ümidin çiçek açması, sabrın meyve vermesi, sevgi tılsımının gönüllere mey vermesiyle “Gözyaşı Geceleri-Tövbekar” adlı etkinlik, gösterdiği performansıyla izleyenleri gözyaşlarına boğdu.