BAŞKAN YAVUZ; “DEĞERLERİYLE TÜRKİYE’NİN İNCİSİ, GELİŞİMİYLE HATAY’IN ÖNCÜSÜ BİR KIRIKHAN’I HEP BİRLİKTE EL ELE İNŞA EDEREK HAYALLERİNDE ÖTESİNE GEÇTİK”

Göreve gelişinin 2.yıl dönümünde basın toplantısı düzenleyen Başkan Yavuz; “Biz, Milletvekilimiz Mehmet Öntürk ile birlikte Hayallerimizi Kırıkhan için kurduk ve birlikte gerçekleştirdik. 2 yılda önemli yatırımlar yaparak önemli bir rekora imza attık.
Değerleriyle Türkiye’nin incisi, gelişimiyle Hatay’ın öncüsü bir Kırıkhan’ı hep birlikte el ele inşa ederek, hayallerin de ötesine geçtik” dedi.
Başkan Yavuz’un 2 yılda yapmış olduğu hizmetler;
Uzman Mühendisleri bir araya getirerek Proje Birimi oluşturan Başkan Yavuz, Önce sağlık diyerek, Çöp rampasını kurup, çöplerin toplatılarak şehir dışına naklini sağlayıp vatandaşlarına sağlıklı ve sivri sineksiz bir yaşam olanağı sağladı.
Belediye bünyesine 28 araç kazandıran Başkan Yavuz;
Temizlikle Bismillah deyip, kendi parke taşı tesisini ve 2.gurup maden ocağını aktif hale getirerek tarihinde hiç hizmet görmemiş FENK köyü yolunu, Fenk köyü ile aynı kaderi paylaşan Fatih mahallesi başta olmak üzere,Kırıkhan’ın en ücra köşelerine dahi hizmet götürüp bütün yol ve caddeleri asfaltlayıp parke ve kilit taşı döşeyerek Kırıkhan’ın tamamını ÇAMUR deryasından kurtarmıştır.
Fatih Mahallesinin tapu sorununu da çözülmesi ile bu mahalledeki vatandaşlarımızın tapu sorunu kalmamıştır.
Bu hizmetler Başkan Yavuz’un tarih yazmalarının başlangıcı idi.Çünkü yine adına türküler yakılan Kırıkhan Çayına ilk kez hak ettiği değeri veren Başkan Yavuz,Kanal projesini hayata geçirip,kanal sırtını parke taşı ile döşetip, Kamelyalar, restoran yapıp, imzayı da AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZIN olduğu yapay şelale ile atmış oldu.
Beş yol çatındaki Led ışıklı Saat Kulesi, Türkiye’de sadece Kırıkhan’da olan Dağ Ceylanlarının maketleri, kendi serasını kurmak kaydıyla, burada üretilen çiçeklerle şehri Cennet bahçesine çevirmesi halkına, Dünyada iken Cenneti yaşatmış oldu.
Kırıkhan’ın yıllardır hasretini çektiği çok amaçlı sinema salonun inşaatını başlatarak kısa sürede hizmete sokacak olması, Bölge Milletvekilimiz Mehmet Öntürk’ün destekleri ile de hayata geçecek olan, Doğalgaz, Organize Sanayi, 2000 Kişilik Kapalı spor salonu, Nikah salonu, 500 araçlık ücretsiz otopark, Araç muayene İstasyonu, Kanser Araştırma merkezinin kazandırılması, Su sondajı,400 Kişilik öğrenci yurdu, Lise Kampüsü, İçinde çeşitli fakültelerin olduğu Üniversite,Gençlik merkezi,Kültür Merkezi, Kentsel dönüşüm,Yarı olimpik kapalı ve açık yüzme havuzu, Sentetik spor sahaları, Mesire alanında projesine başlanmış olan Osmanlı ve Çocuk Köyü projeleri, Hastane karşısındaki şelalenin genişletilmesi, Yeni sanayide 80 adet ek iş yerinin kazandırılması, Hurdacılara tahsis edilen yer ile Hurdacıların şehir dışına taşınması, yanan ormanın yerine 2 yılda 160 bin ağaç fidanının dikilmesi, Kırıkhan tarihinin yeniden yazılması anlamına gelmektedir.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için mevcut parklara 7 yeni park daha yapıp,mevcut parklara oyun gurupları ekletip, çevre düzenlemesi yaparak, çocuklarımızın kendilerine olan özgüvenlerini kazanmalarında önemli katkı sağladı.
İMANLI – İNANÇLI-İTİKATLI-ATALARININ ÖRF VE ADETLERİNE BAĞLI BİR BELEDİYE BAŞKANI OLAN AYHAN YAVUZ;
Bu bağlamda; Yaşlı, Bakıma Muhtaç, Kimsesiz ve Engelli vatandaşlarını da sahipsiz ve kimsesiz bırakmayarak, Evlerde temizlik, kişisel bakım projelerini hayata geçirmesi ile bu vatandaşlarımızı yeniden hayata bağlamıştır.
Manevi Değerlere büyük önem veren Başkan Yavuz, Bayazid-i Bistami Hz. Türbesinin yolunun genişletme çalışması başta olmak üzere, Çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra Türbenin temizliğini de rutin olarak yaptırmaktadır.
Ayrıca; Bütün Camii ve okulların temizliğini de yaptıran Başkan Yavuz, ibadethanelerimizi gül ve misk-i amber kokularının sıkılması ile de vatandaşların huşu içerisinde ibadet etmelerini sağlamıştır.
Sosyal ve Kültürel etkinlikler projeleri kapsamında Kurtuluş günü, Kavun festivali, Anneler günü, Çanakkale Zaferi yıl dönümü, Ankara, İstanbul ve İzmir fuarlarına katılımla Kırıkhan’ın tanıtılması, Aşure günü ve buna benzer diğer önemli günlerde düzenlediği programlarla halkının öz değerlerini her zaman canlı tutmuştur.
Yine Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında Suriye’deki Esed Zulmünden ülkemize sığınan Muhacir kardeşlerimize de sosyal ve sportif etkinlikler düzenleyip onlara kucak açıp bağrına basmıştır.Ayrıca;Mahalleler arasındaki dostluk ve kaynaşmayı pekiştirmek adına Kaymakamlık ile birlikte Mahalleler arası Futbol turnuvasının düzenlemesi her kesimin takdirini toplamıştır.
Çünkü Başkan Yavuz, Dininin, Atalarının emrini yerine getirmiş, Dünya Lideri olan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın düsturunu ilke edinmiştir.
Başkan Yavuz’un kısa süredeki Devasa hizmetleri Türkiye’de hatta Dünya’da duyulmaya başlayarak,TRT1,TRT Haber,A Haber, Azerbaycan televizyonu olan AZ Tv, Gibi ulusal ve Dünya televizyonlarında Kırıkhan’dan ve Başkan Yavuz’un hizmetlerini Türkiye ve Dünya’ya duyurmuştur.
Hatay’a gelen Bakanları da karşılayan Başkan Yavuz, Gelen Her Bakanımızdan,Kırıkhan için yeni bir yatırım sözü almıştır.
Ayrıca;Yapılan başarılı hizmetlerin karşılığı olarak ta Yerel ve Bölgesel Televizyonlar birliği tarafından 2014 Yılının en başarılı Belediye Başkanı Ödülünü almaya hak kazanmıştır.
Yeni güne; Bugün Başkan Yavuz, Nasıl bir müjde verecek diye merakla uyanan vatandaşına halk günü düzenleyen Başkan Yavuz, Belediyenin kapılarını vatandaşlarına sonuna kadar açmıştır.
Bu bilgilerin slayt şeklinde verilmesinin ardından basın toplantısını şu sözlerle tamamladı; “Şimdi geleceğe daha emin adımlarla yürüyoruz. Güveniniz gücümüz oldu” dedi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM