BAŞKAN YAVUZ “BATI İNSANLIK DERSİNİ KIRIKHAN’DAN ÖĞRENSİN”

15.02.2017

Kırıkhan’da bulunan Hayad Derneği ve İnsanı İnşa Derneği tarafından yaptırılan ve Tuzle Belediyesi ile Kırıkhan Belediyesinin desteklediği 2.000 öğrenci kapasiteli Umut Eğitim Kampüsü, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un katılımıyla hizmete girdi.

Bugün saat 12.30’da İstiklal Marşı ve Kuran Tilaveti ile açılışı gerçekleşen Eğitim Kampüsünün içerisinde çocuk oyun alanları, Endüstriyel mutfak ve yatakhaneler bulunurken kampüsde Suriyeli çocuklara Türkçe ve Arapça eğitim verilecek.

Umut Eğitim Kampüsünün açılışında konuşan ve “İnsanlığa çelme atanlara biz burada insanlık dersi veriyoruz.” diyen Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; konuşmasının devamında şunları söyledi;

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz “Batı insanlık dersini Kırıkhan’dan öğrensin”

“Demokrasi İnsan Hakları ve Medeniyetin savunucularının bugün İslam âlemine, Ortadoğu’ya ve hemen yanı başımızda bulunan Suriye’ye yaptıklarını en iyi bizler biliyoruz. Ben Akif’in o “Tek dişi kalmış canavar” sözüyle kastettiği o tek dişi kalmış canavarlara buradan sesleniyorum, İnsanlık öğrenmek istiyorsanız bu coğrafyaya, bu topraklara gelin. Medeniyet öğrenmek istiyorsanız bu topraklara gelin. Gelin ki insanlığa nasıl hizmet edildiğini, karşılık beklenmeden nasıl o coğrafyada insanların kenetlendiğini hep beraber görün ve yaşayın. Buradan insanlık dersi alın ve gidin.
Şükürler olsun biz bugün, 112 bin nüfusu olan Kırıkhan’da 50-60 Bin Suriyeli kardeşlerimizle el ele, gönül gönüle yaşıyoruz. Gün geldi insanlarımız sofrasındaki ekmeğini, çocuğunun rızkını paylaştı. Gün geldi evindeki 2 battaniyenin 1 tanesini bu insanlarla paylaştı. Çok şükür biz bugün bunların meyvesini topluyoruz. Allaha hamdolsun ki bugün bu coğrafyanın üzerinde bu insanlara hizmet etme şansını bizlere nasip etti. Bunlar her insana nasip olacak şeyler değildir ve biraz önce bu çocuklarımız bizimle beraber İstiklal Marşımızı haykırdığında tüylerim diken diken oldu.
Bizim istediğimiz işte bu! Birlik olmak ve gelecek günlere hep birlikte kardeşçe yaşamak. Geçmişte Osmanlı döneminde 3 kıtaya birlikte at koşturduğumuz, medeniyeti götürdüğümüz bu insanlarla, o günlerde nasıl bu kardeşlerimizin atalarıyla el ele yürüdüysek, bundan sonrada hep birlikte el ele yürümeye devam edeceğiz.” Dedi.

Hayad Derneği Başkanı Rahmi Vardı, İnsanı İnşa Derneği Başkanı Halim Ayyıldız, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli açılışta Eğitim Kampüsüyle ilgili birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların bitmesine müteakip Eğitim Kampüsü yapımında destek veren hayırseverlere plaket verilmesinin ardından açılış kurdelesini Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Temel Aday, Hayad Dernek Başkanı Rahmi Vardı, İnsanı İnşa Derneği Başkanı Halim Ayyıldız, Kırıkhan İlçe Müftüsü Mekki Solmaz birlikte kestiler. Eğitim kampüsünde incelemelerde bulunulmasının ardından açılış sona erdi.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM