BAŞKAN YAVUZ; “AŞURE; PAYLAŞMA, DAYANIŞMA, BİRLİKTELİK, SEVGİ VE BEREKETTİR.

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 20 Eylül 2018 Perşembe günü idrak edilecek olan Aşure günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

“Mübarek aylardan Muharrem ayının içerisinde bulunduğumuz şu günlerde Aşure gününe ermenin mutluluğu içerisindeyiz. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir” diyen Başkan Yavuz, mesajında şunları söyledi;

“Bolluğun, bereketin, paylaşımın önemli simgesi olan Aşure günü Muharrem ayının 10.günü olup bu yıl 20 Eylül gününe denk gelmektedir. Yüce ALLAH bu kutlu günde 10 Peygamberine 10 çeşit ikramda bulunmuştur. Bu mübarek günde sadaka vermek sünnet ve ibadettir. Bir Hadis-i Şerifte “Aşure günü zerre kadar sadaka veren Uhud dağı kadar sevaba kavuşur” denilmektedir.

Aşure gününün anlamını ve önemini anlamak için Hz. Peygamberimizin şu Hadisi Şerifini iyi bilmek gerekir ‘’Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur.”

Aşurenin bu Hadisi Şerifteki anlamı, toplumumuz için bu gün her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir. Milletimiz; Asırlardır sürdürdüğü Aşure gününde; Geleneksel farklılıkların ahenk içindeki ortak tada ve kültüre yaşama hakkı sağlamalarını, birlik, beraberlik ve dayanışma gibi hayatımızın, kültürümüzün özünde hep var olan güzelliklerini devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp Aşure aşı yaparak, bu tatları hep birlikte dostluk, kardeşlik, sevgi ve muhabbet duyguları içerisinde paylaşmaya devam etmektedirler.

Bu kutlu gün vesilesiyle 20 Eylül Perşembe günü idrak edilecek olan Aşure gününde tutulacak oruçların bilerek veya bilmeyerek işlenen günahlara kefaret olmasını Yüce ALLAH’ tan dilerim. Aşure günü yapılan ibadetlerimizin kabul olması temennisiyle tüm Müslümanların Aşure günü hayırlara vesile olsun.
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı