BAŞKAN YAVUZ, 235 ÖĞRENCİYİ ÇANAKKALE’YE UĞURLADI

BAŞKAN YAVUZ,  235 ÖĞRENCİYİ ÇANAKKALE’YE UĞURLADI

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü münasebetiyle Kırıkhan’dan 235 öğrenciyi Çanakkale’ye bizzat uğurladı.
Çanakkale Gezi projesi; Kırıkhan Belediyesi, Kırıkhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehit Hurşit Uzel İmam- Hatip Ortaokulu, Şuheda Kur’an Kursu ve hayırsever iş adamları tarafından ortak olarak düzenlendi.
Uğurlama 30 Mart 2018 Cuma günü Şehit Hurşit Uzel İmam-Hatip Ortaokulu önünden Cuma Namazına müteakip gerçekleşti. Uğurlamaya Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Milli Eğitim müdürü İbrahim Cahit Ayazhan, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Polat, Şuheda Kur’an Kursu temsilcileri, İş adamları ve öğrenci velileri katıldılar.
Çanakkale Gezi Programı uğurlaması öncesinde konuşma yapan Başkan Yavuz;
“Çanakkale Savaşı, Milletimizin varlığı, Devletimizin Bekası için ve uğruna 280 Bin Şehit vererek kazandığımız büyük bir zaferdir.
Devletimizin ve Milletimizin Bekasına kastedilme arzusuyla sınırlarımıza konuşlanmış terör örgütlerine karşı, Kahraman ordumuz ve yüce Milletimiz, yine Çanakkale ruhuyla kenetlenerek, Afrin Zeytin Dalı operasyonlarından büyük bir zaferle çıkmıştır.
Bu bakımdan Çanakkale ruhu her daim Aziz Milletimize rehber olmuştur, bundan sonra da rehber olmaya devam edecektir.
Siz değerli öğrencilerimizde Ülkemizin geleceğisiniz. Bu bakımdan Şehitler diyarı olan, dedelerimizin Gül bahçesi Çanakkale’ye yapacağınız bu ziyaretle, bir anlamda tüm dünyaya çok önemli ve anlamlı mesaj vereceksiniz.
Sizlerden isteğim, Çanakkale’deki Şehitler diyarına ziyaretinizde, Çanakkale ruhunu, dedelerinizin manevi şahsiyetlerini ve kahramanlıklarını anımsayıp kalbinize, beyninize ve ruhunuza, silinmemek üzere nakşetmenizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, bu organizasyonda emeği geçen herkese şahsım ve Kırıkhan’lı hemşerilerim adına teşekkür ederim” dedi.
Uğurlama, öğrencilerin aileleriyle vedalaşıp otobüslerin Çanakkale’ye hareket etmesiyle son buldu.