BAŞKAN YAVUZ; “2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE, ÖĞRETMENLERİMİZE VE VELİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

16 09 2016
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlköğretim Haftası ve 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının başlaması sebebiyle yazılı bir mesaj yayınladı. Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

“2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı 19 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz okulun ilk gününü heyecan içinde bekliyorlar. Binlerce yavrumuz okula yeni başlamanın heyecanını yaşarken binlerce öğrencimiz de okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın heyecanını yaşayacaklar.

Türk Milli Eğitimi; Tüm öğrencilerimizi, Türk Milletinin manevi ve kültürel değerlerini yaşayan, koruyan, geliştiren bireyler olarak yetiştirilmesi; sağlıklı, gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip iyi bir vatandaş, huzur ve barış içinde hoşgörü ve adalet anlayışı ile bir arada yaşama kültürünü destekleyici ortamda yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Okullar; Hayata hazırlanış değil, hayatın ta kendisidir. Türkiye Cumhuriyetinin eğitim ve öğretiminin temel kültürüdür. Öğrencilerimizin sevinçle, coşkuyla, hasretle beklediği okul arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle buluştuğu, okulların açıldığı ilk hafta okullarımızda ilköğretim haftası olarak kutlanmaktadır.

Okul sadece bireyin hayat standartlarını yükseltecek ve iyi bir meslek sahibi yapacak bilgi ve becerileri vermekle kalmaz aynı zamanda toplumların yapılarını, insan ilişkilerini nasıl alacağını bireysel ve toplumsal sorumluluklarını neler olacağının, hizmet ettiği toplumun maddi ve manevi değerlerini öğrencilere aktararak insanda davranış şekli haline gelmesini sağlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğrencilerimizin yeni bilgiler alarak, yeni dostluklar kurarak, güzel günler yaşaması ve aydınlık fikirlere kavuşması dileklerimle, bütün öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrenci velilerimizin ilköğretim haftasını en içten duygularımla kutluyorum.

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı