Hafif Yağmurlu

BAŞKAN YAVUZ; “14 MAYIS’TA KIRIKHAN MESİRE ALANINDA DÜZENLENECEK OLAN CİĞER FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLARIMIZ DEVAM EDİYOR”

05.05.2017
14 Mayıs 2017 Pazar günü Kırıkhan Mesire alanında “Kırıkhan’a Gel Ciğerimi Ye” sloganıyla ilk defa gerçekleştirilecek olan 1.Kırıkhan Ciğer Festivali için Mesire alanındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan, Ticaret Odası Başkanı H. İbrahim Cesur, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Polat, Kırıkhan Lokantacılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Ali Çaydan ve Ciğerci esnaflarıyla birlikte Festivalin yapılacağı Mesire alanında yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz; “14 Mayıs’ta yapılacak olan 1. Kırıkhan Ciğer festivalinde katılımın yoğun olması ve şenlik içerisinde geçmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” Diyen Başkan Yavuz sözlerine şöyle devam etti;
“Şu anda Mesire alanındaki çalışmalarımızı hızlandırdık ve Belediye ekiplerimiz gece gündüz demeden festival günü için hazırlıklarını devam ettiriyor. Festivalle ilgili tüm ciğerci esnaflarımız ve katılımcılarımızla birlikte istişare halindeyiz. Festivale yoğun bir katılımın gerçekleşmesini bekliyoruz. Festivale gelenler, Kırıkhan Ciğerinin hazzını tatmakla birlikte Türkiye’nin en büyük ve en görkemli Çocuk Köyü Projesini de görmüş olacaklar. Halkımızın böyle sosyal aktivitelere her zaman ihtiyacı var. Bu festivalle birlikte Kırıkhan’ın tanınan değer ve markası olmuş Havuç ve Kavun’un yanına Ciğeri de eklemiş olacağız. Bugün insanlar nasıl Antakya’ya Künefe yemeye geliyorsa, Kırıkhan’ımıza da Ciğerini yemeye gelmelerini sağlayacak aktivitelerin önü açılmış olacak. Yapılacak festival ve çalışmalarla en kısa sürede Kırıkhan Ciğeri’nin marka tescilini yaptırıp, Ciğerimize sahip çıkacağız.

Halkımızın ve çocuklarımızın rahat etmesi ve eğlenmesi için de bazı sürprizlerimiz var. Ciğer Festivali ve Anneler Günü münasebetiyle, yöremizin tüm şair ve ozanları festivale katılarak halkımızın güzel bir gün geçirmelerini sağlayacaklar. 14 Mayısta gerçekleştireceğimiz 1.Ciğer Festivalimize Kırıkhan’lı hemşerilerimizle birlikte tüm Hatay halkını davet ediyorum” dedi.