Açık

BAŞKAN YAVUZ “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN”

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayarak basınımızın ve basın emekçilerinin bu önemli gününü kutladı.

“Basın çalışanlarımız halkımızın haber alma hakkını sağlayarak, toplumun, genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarma adına önemli bir görevi üstlenmektedirler” diyen Başkan Yavuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Çağdaş ve demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, ülkemizin demokratik gelişimine katkıları çok büyük ve önemlidir.

Basın Kuruluşları ve Çalışan Gazetecilerimiz; Halkı aydınlatan, iyiyi ve doğruyu gösteren aynı zamanda fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucularıdır. Çağımızın en gözde ve önemli mesleğini görev edinen Gazetecilerimiz, her türlü zor şartlarda çalışmayı ve hiçbir zaman yılmadan, usanmadan zaman mefhumu gözetmeksizin görevlerini en şekilde ifa etmeyi kendilerine ilke edinmişlerdir.

Toplumun vicdanı olan gazetecilerimiz aynı zamanda her bir vatandaşımızın gözü ve kulağıdır. Güçlü ve demokratik bir toplumda gazetecilerin görevlerini özgür bir şekilde yerine getirmeleri kamu yararı için toplumsal bir gerekliliktir.

Milli Birlik ve Beraberliğimizin, demokrasimizin güçlenmesinde Basınımızın ve çalışan gazetecilerimizin çok büyük katkıları vardır. Milletimizin güvenlik ve huzuruna kasteden dış odakların terör faaliyetlerine hız vermeye gayret ettikleri bu hassas süreçte, basın mensuplarımızın terörle mücadelenin yanı sıra demokrasimizin güçlenmesine ülkemizin ilerlemesine, birlik ve beraberliğimizin korunmasına yazdıkları yazılar ve verdikleri bilgilerle önemli bir katkı sağlamaktadır.

Yurdumuzun, bölgemizin, ilimizin ve ilçemizin kalkınmasında, tanıtılmasında, sosyal kültürel ve ekonomik anlamda önemli katkılar sağlayan basınımızın ve fedakâr basın emekçilerimizin özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonrada aynı duyarlıkta basın yayın ilkeleri doğrultusunda ilkeli ve tarafsız Gazetecilik anlayışı çerçevesinde yerine getireceklerine inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi konusunda gösterdikleri çabalarla, ilimizin, ilçemizin ve Türkiye’nin gelişimine büyük destekler sağlayan aydınlatıcı, doğru yol gösterici, düşünce ve haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasimizin vazgeçilmez savunucusu olan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en içten duygularımla tebrik ediyorum. Bu uğurda gecesini gündüzüne katarak kutsal vazifeyi icra eden bütün basın emekçilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum.”

Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı