Gök Gürültülü

Başbakan Yardımcısı Akdağ: “Omuz omuza vererek bu mücadeleyi sürdüreceğiz”

Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Kırıkhan’a bağlı Kaletepe mevkiine havan mermisi atılması sonucu askerlerimizin barınması için kurulan çadırlara elektrik bağlantısı yapmaya çalışan Soğuksu mahallesinden Toroslar Edaş Enerjisa çalışanı Şahin Elitaş şehit düşerken 2 kişi de yaralandı. Yaralanan 2 kişi ise Kırıkhan Devlet hastanesinde tedavi altına alındı.

Kilis’teki programını yarıda kesen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ Kırıkhan Devlet Hastanesi’nde şehit ailesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında telefonda aileyle görüşen Başbakan Binali Yıldırım, “Allah mekanını cennet etsin kardeşimizin. Acılarını paylaşıyoruz. Bu alçakların yanına bırakmayacağız. Allah inancınızı metanetinizi daim etsin. Ülkemizin birliği ve teminatı için inşallah bu belaları def edeceğiz. Milletimize yönelen bu saldırıları tamamen ortadan kaldıracağız. Allah sağlık, sıhhat versin başınız sağ olsun. Tüm aile halkına selam ve saygılarımı iletiyorum.” dedi.

Sınırın hemen yanı başına terör ordusunu yerleştirdiklerini dile getiren Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ise yaptığı konuşmada;
“Omuz omuza vereceğiz, kol kola gireceğiz bu mücadeleyi yapıp gideceğiz başka bir çaresi yok. Biz içeridekileri temizledik, onlar orada yetiştirdi ama Allah’ın izniyle Türk milletinin gücü kudreti bunları bertaraf etmeye yetecek hiç endişeniz olmasın. Hele başımızda böyle bir lider varken Allah’a şükürler olsun. Biz kefenlerimizi giyip yola çıkmışız. Milletçe biz bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Bu milletin sırtı yere gelmez. İstemiyorlar Türk milletinin, Türkiye’nin kuvvetli olmasından rahatsızlar ama onlar rahatsız diye biz kendi gücümüzü kuvvetimizi yok edecek değiliz. Ailemize metanet diliyorum. Evladımızın mekanı cennet olsun. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Biz birlik ve beraberlik içerisinde terör yuvalarını temizleyene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Recep Akdağ’ın ziyaretine; Hatay Milletvekilleri Mehmet Öntürk, Birol Ertem, Mevlüt Dudu, Hatay Valisi Erdal Ata, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, İlçe Jandarma Komutanı Temel Aday, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Özkan ve siyasi parti başkanlarıyla ilçe yönetimleri eşlik ederek şehit ailesinin acılarını paylaşarak taziyelerini ilettiler.