BAKAN SOYLU GÜVENLİK ZİRVESİ İÇİN HATAY’DA

Güvenlik hizmetlerinin ele alınacağı “Amanos Zirvesi” için Hatay’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amanos Dağları’nda incelemelerde bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında başlayan “Amanos Zirvesi”ne Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Hatay Valileri, Hatay İl Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü ile Sahil Güvenlik Komutanları katıldı.

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kilis ve Hatay’ın Vali, İl Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü ile Sahil Güvenlik Komutanlarının katılımıyla düzenlenen Amanos Zirvesi başladı. Bakan Soylu, zirve için helikopterle geldiği kentteki Amanos Dağları’nda havadan incelemelerde bulundu. Güvenlik hizmetlerinin ele alınacağı Amanos Zirvesi’nin düzenleneceği Dörtyol ilçesi semalarına helikopterle gelen Bakan Soylu, iniş yapmadan önce zaman zaman terör olaylarının yaşandığı Amanos Dağları’nda havadan incelemelerde bulundu. Daha sonra Kara Hasanpaşa Kışlası’na iniş yapan Bakan Soylu, Adana, Osmaniye, Kilis, Gaziantep ve Hatay illerinden gelen protokol üyeleri tarafından karşılandı. Bakan Soylu, karşılamanın ardından kışlada teçhizatlarıyla hazır bekleyen askerlerle bir süre sohbet edip silahları inceledikten sonra güvenlik malzemeleri hakkında bilgi aldı. Bakan Soylu daha sonra kışladaki şeref defterini imzaladı.
Bakan Soylu, Amanos Zirvesi için geldiği Dörtyol’da Nursan Merkez Camisi’nde kılınan Cuma namazı çıkışı sonrası vatandaşlara hitap eden Bakan Soylu; “Birlik ve beraberliğimizi her noktada meydana getirebilmek için büyük gayretin içerisindeyiz. Bu gayretin desteği ve takdiri milletimizdir. Bu gayretimiz bizi her zaman ileri doğru itmektedir” dedi.

Amanos toplantısı için Hatay’ın Dörtyol ilçesine geldiğini belirterek, “Birlik ve beraberliğimizi her noktada sizin desteğinizle meydana getirebilmek için büyük çaba içerisindeyiz. Bu millet büyük bir millettir. Şehitlerimiz oluyor, içimiz parçalanıyor ama hangi şehidimizin ailesine, annesine, babasına, eşine telefon açmışsak öyle büyük bir milletin fertleriyiz ki şu ana kadar onlardan bir sitem duymadık. Aksine bir evladımız daha var bu milletin birliği uğruna vermeye hazırız diyorlar. Bize itimat ediyorsunuz ve güveniyorsunuz, bu güveni boşa çıkartmamak için Allah bizi doğruluktan ayırmasın” diye konuştu.
Daha sonra Bakan Soylu, Ak Parti ilçe Başkanlığını ziyaret edip ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler alarak teşkilat üyeleriyle istişarelerde bulundu.