AYHAN YAVUZ’DAN 23 NİSAN MESAJI

Kırıkhan Belediye Başkanı Sayın Ayhan YAVUZ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan YAVUZ, yayımladığı kutlama mesajında, 23 Nisan 1920`de Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılmasıyla Milli iradenin esas olduğu kabul edildiğini, Cumhuriyet`in temellerinin atıldığını belirtti.

YAVUZ, TBMM`nin açılmasıyla millet egemenliğine dayanan, tam bağımsız ve yeni Türk Devleti`nin kurulması aşamasında atılan oldukça önemli bir adım olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının önderliğinde yürütülen Kurtuluş Savaşı ile bir milletin haklı mücadelesi ve özgür iradesinin galip geldiğini ifade etti ve şunları kaydetti:“TBMM`nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu milli onur gününün bayram olarak kutlanmasını istemiş ve bu bayramı Türkiye Cumhuriyeti`nin ebediyen var olmasının teminatı olan çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin ortak bir payda da buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden müstesna bir bayramdır.”