ATATÜRK’ Ü, ÖZLEMLE, SAYGIYLA VE MİNNETLE ANDIK

10.11.2015
Milletimizi benliğine ve egemenliğine kavuşturarak demokratik bir düzen içinde çağdaşlaştıran Türk cumhuriyetinin sarsılmaz temeller üzerinde her gün daha ziyade takviye etmek için mücadele eden eşsiz yetenekleriyle tarihe unutulmaz bir insan olarak geçen büyük asker, büyük devlet adamı ve Türk Cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ebediyete intikalinin 77. Yıl dönümünü anma törenleri bütün yurtta olduğu gibi ilçemiz dede yapıldı .
İlçemizde anma töreni Cumhuriyet alanında Atatürk büstüne çeleklerin sunulmasıyla başladı.
Cumhuriyet alanındaki anma törenine Kaymakam Hasan GÖZEN, Tabur komutanı P.YRB. Erhan MUMCUOĞLU, Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Fatih ÇELİKBİLEK daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, Öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Buradaki tören, çelenklerin sunulması, saygı duruşu, İstiklal marşımızın okunmasıyla başladı. Anma programı Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Konferans salonunda devam etti. Buradaki anma programı ise saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Açılış konuşması Şiir okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, Mustafa Kemal gibi düşünebilmek isimli konuşmanın yapılması ile adı güzel Atatürk Oratoryosu’ nun oynanması ile program sona erdi.
Tarihin seyrini değiştiren, sonsuza dek bizimle yaşayan ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü özlemle, saygıyla, minnetle anıyoruz. İzin silinemez ATAM.