AHISKA TÜRKLERİNDEN ZEYTİN DALI HAREKATINA DESTEK ETKİNLİĞİ

Kırıkhan’da yaşayan Ahıska Türkleri, Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda her zaman askerlerimizin yanında olduklarını belirttiler.

Zeytin Dalı Harekâtına destek vermek için Hatay’ın Kırıkhan İlçesinde bir araya gelen Ahıska Türkleri, Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşı okuyarak operasyona destek verdiler.

Kırıkhan Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapan Ahıska Türkleri Dernekleri Federasyon Başkanı Ertan Topçu, Ahıska Türklerinin vatan kavramını en iyi bilen topluluk olduğunu, Türk Ordusu ve askerine her zaman destek vererek yanlarında olduklarını ifade etti.

Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Ertan Topçu yaptığı konuşmada “Devletimiz, milletimiz mazlumların her zaman yanında olmuştur. Süper devletler artık para vererek terör devletleri oluşturmaya çalışmaktadır. Zeytin Dalı Harekatı milletimiz için bataklığı kurutma operasyonudur. İnşallah bu operasyon daha ileri gider ve bizler bu terör belasından kurtulmuş oluruz. Ahıska Türkleri vatan kavramını çok iyi bilen bir millettir, çünkü Dünya’da vatanına dönemeyen, vatansız kalan bir millet varsa oda Ahıska Türkleridir.

Biz Ahıska Türkleri olarak Kırıkhan’a gelerek burada yaşayan vatandaşlarımıza ve Afrin’de destan yazan kahraman Mehmetçiklerimize hem moral, hem de destek vermek istedik. Afrin Zaferimiz Kutlu Olsun” dedi.

Belediye Başkan Vekili Hasan Yalçın ise yaptığı konuşmada Türk Milletinin her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini, hiç bir gücün halkımızı bölmeye ve ayrıştırmaya gücü yetmeyeceğin ifade ederek Ahıska Türk’lerine de böyle anlamlı bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür etti.