Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 25 °C
Az Bulutlu

BUGÜN 10 KASIM
10.11.2015
Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ’un Ulu Önder M. Kemal ATATÜRK’ ün aramızdan ayrılışının 77.yıl dolayısıyla yayınladığı mesaj.
Ulu Önder aramızdan ayrılalı 77 yıl oldu. Niçin hala güncel niçin hala dipdiri ve eskisinden de güçlü olduğu üzerinde bir kez daha düşünmenin tam zamanı. İşte özlemle Rahmetle anıyoruz.
Bütün dünya devletlerinin saygı duyduğu mazlum milletlerin örnek aldığı M. Kemal ATATÜRK yokluk ve yoksulluktan var ettiği çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucu, Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini gerçekleştirip, dünyada pek çok topluma örnek olmuştur. Gerek yurt, gerekse tüm Dünyada adı ilk günkü gibi taze hafızalardadır.
Bugün 10 Kasım Ulu Önder Gazi M. Kemal ATATÜRK’ ün ebediyete intikalinin 77. Yıl dönümünde seve seve onu ve vatanımız uğrunda canlarını feda eden Şehitlerimizi saygıyla minnetle anıyoruz. M. Kemal ATATÜRK için matem gerekmez fikirlerine sadakat gerekir 10 Kasım tarihi bir matem günü değil onun fikirlerine, düşüncelerine ve eserlerine sahip çıkarak yüceltme günüdür Medeniyet yolunda ilerlediğimiz 21,yılda ileriyi göre bilen, daha ileriye gitmeyi amaçlayan yeni nesiller yetiştirmek M. Kemal gibi düşüne bilenin ilk adımıdır. Atatürk diyor ki Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterimdir. ‘’ Ben milletimin ve ecdadımın en kıymetli mirasından olan bağımsızlık aşkı ile yaratılmış bir adamım. Bence bir millete şerefin ve hasiyetin, namusun ve insanlığın yeşermesi ve yaşaması mutlaka o milletin hürriyet ve bağımsızlığına sahip olmasına bağlıdır. Ben şahsen bu özelliklere çok önem veririm. Yaşaya bilmem için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. Bu sebeple milli bağımsızlık bence bir hayat meselesidir.
Arkadaşlarımız milletin bütün fertleri gibi milli davamızda benimde emeğim geçmiş ise bu çalışmada iş yapma kuvveti ile başarı varsa bunu şahsıma bağışlamayın. Ancak ve ancak büyün milletin manevi kişiliğine bağlayınız. Ben milletin bu yüksek manevi şahsiyeti içinde bir naçiz fert olmakla mutluyum.
Dünya tarihine baktığımız zaman emperyalizme ilk büyük savaşı veren, ilk bağımsız devleti kuran ve mazlum ulusları örnek bir yapıyı oluşturan lider M. Kemal ATATÜRK bir kral, bir imparator değil bir devrimci, antiemperyalist ve insanlık tarihinin ilk antiemperyalist savaşçısı ve bağımsız bir devlet kurmuş liderdir.
Bu gün devletimizin ve milletimizin karşılaştığı güçlüklerin aşabilmesinin yolu ATATÜRK’ ü anlamak o’nun fikirlerini yeni nesillere aktarmaktan geçer. 10 Kasımlar anlatmak, sızlamak, avunmak, ağlamak değil anlamak, gelişmek birey olarak, kendimizden toplumumuzdan, yöneticilerden, nerden, nerdeyiz diye hesap sorunu günü olmalıdır.
Bütün ömrümü hizmetine verdiği Türk milleti ile beraber senin huzurunda saygıyla minnetle eğiliyoruz. Ruhun şad olsun ATAM.
Ayhan YAVUZ
Kırıkhan Belediye Başkanı
10_kasim_siirleri_kisa_yazilari_10_kasim_ataturk_u_anma_gunu_siirleri_on_kasim_anlamli_siirleri_h17711_d697a

DSC_0013

Kırıkhan Belediyesi

Sitemizde yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz..

Cumhuriyet Mahallesi General Şükrü Kanatlı Caddesi No:2 Kırıkhan-HATAY
Santral No: 0326-344 14 22|Faks No: 0326 344 10 06