Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 28 °C
Açık

2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KIRIKHAN’DA TÖRENLERLE BAŞLADI

2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KIRIKHAN’DA TÖRENLERLE BAŞLADI

2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılı Kırıkhan Cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle başladı.
Açılış töreni Sabah saat 09:00’da Kırıkhan Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunumu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet alanındaki törene Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Cahit Ayazhan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Bestami Gündüz, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kurter, Uğur Polat, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri, Kurum Daire Müdürleri, Muhtarlar, STK Temsicileri, Basın Mensupları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldılar.

Cumhuriyet alanında gerçekleştirilen törenin ardından Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ilçedeki okulları ziyaret ederek Okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilere yeni eğitim yılında başarı dileklerinde bulundu.
Günün ikinci töreni ise saat 10:00’da Cumhuriyet İlköğretim okulunda düzenlendi. Cumhuriyet İlköğretim Okulunda düzenlenen açılış töreninde Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İ.Cahit Ayazhan günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

İlçe Milli Eğitim müdürü İ.Cahit Ayazhan yaptığı konuşmada; İlçemizde eğitim, öğretimin aksamaması için gereken önlemlerin alındığını ve Liselerin büyük bir bölümünün Yeni lise Kampüsünde eğitime başladığını belirterek 2017-2018 Eğitim yılının ilçemizde hayırlara vesile olması temennisiyle yeni eğitim döneminde öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize başarı dileklerinde bulundu.

BAŞKAN YAVUZ “ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA YENİ DÖNEMDE BAŞARILAR DİLİYORUM
Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ise yaptığı konuşmasında;
“Tüm öğrencilerimiz ve velilerimiz okulun ilk gününü heyecan içinde beklediler. Şu anda binlerce yavrumuz okula yeni başlamanın heyecanını yaşarken binlerce öğrencimiz de okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın heyecanını yaşıyorlar. Okul sadece bireyin hayat standartlarını yükseltecek ve iyi bir meslek sahibi yapacak bilgi ve becerileri vermekle kalmaz aynı zamanda toplumların yapılarını, insan ilişkilerini nasıl alacağını bireysel ve toplumsal sorumluluklarını neler olacağının, hizmet ettiği toplumun maddi ve manevi değerlerini öğrencilere aktararak insanda davranış şekli haline gelmesini sağlar.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı vatanını ve milletini seven, dinine ve geleneklerine bağlı, İslam terbiyesi ile yoğrulmuş, akıl ve becerilerini kullanabilen, yaratıcı ve yeniliklere ufku açık yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar güvende ve aydınlık olacaktır.

Toplumların huzurlu, güvenli, maddi ve manevi refah seviyesine ulaşması ile aydın ve medeni bir gelecek içinde yaşaması için; Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimi, bilgiyi, başarıyı yakalamaları, milli ve manevi değerlerle donatılmaları gereklidir. Bunun da iyi bir eğitim ve öğretimle olacağı açıktır.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken; Yeni dönemde tüm öğrencilerimizin yeni bilgiler alarak, yeni dostluklar kurarak, güzel günler yaşaması ve aydınlık fikirlere kavuşması temennisiyle tüm öğretmen ve öğrencilerimizin ilköğretim haftasını en içten duygularımla kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir eğitim yılı geçirmelerini diliyor, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ülkemize ve hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Açılış töreni öğrencilerin hazırlamış olduğu gösterilerle son buldu.

 

 

 

Kırıkhan Belediyesi

Sitemizde yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz..

Cumhuriyet Mahallesi General Şükrü Kanatlı Caddesi No:2 Kırıkhan-HATAY
Santral No: 0326-344 14 22|Faks No: 0326 344 10 06