Açık

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19.09.2015
Belediye Başkanı Ayhan Yavuz’un Gaziler Günü Mesajı
Bu Vatanın yükselişinin, Bayrağının korunmasının en önemli kişileri şehit ve gazilerimizdir. Onların cesaret ve yüreklilikle Vatanımızı bir an olsun bırakmamış olan duruşlarını bir kez daha saygıyla anıyoruz. Gazilik nesiller boyu taşınacak bir onurdur.
Yüreklerindeki Vatan, Bayrak, Millet aşkı ile destan yazan şehitlerimiz ve gazilerimiz tarihinin abideleridir.
T.B.M.M 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanını vermiş olup 19 Eylül gününü Şehitler ve Gaziler günü olarak kutlanmasını kararlaştırmıştır.
İnsan bu dünya da çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde edebilir. Bu rütbelerin zirvesinde Şehitlik ve Gazilik bulunur. Şehitlik ve Gazilik rütbesi hayat karşılığında elde edilir ve inanç sayesinde kazanılır ve kutsal değer kazanır.
Şehitlerimiz ve Gazilerimiz bu Vatanı yurt edinmemizde, Vatanın korunmasında her türlü zorluklara göğüs germiş, canlarını gözlerini kırpmadan canlarını verme azmini göstermişlerdir.
Bugün Cumhuriyet Meydanı Atatürk büstü önüne Şehitler anma günü programı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal marşı söylenerek Çelenklerin sunumu yapıldı. Günün Anlam ve önemini belirten konuşmayı Gaziler dernek başkanı yaptı. Anma programına Kaymakam V. Hasan Gözen, Belediye Başkan V. Macit Döner, Garnizon Komutanı, Askeri Erkan ile Daire Müdürleri, Meclis üyeleri, Öğrenciler ve Öğretmenler katıldı.