Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay 28 °C
Hafif Yağmurlu

KIRIKHAN’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLANDI

KIRIKHAN’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLANDI

Kırıkhan  düşman işgalinden kurtuluşunun 80’inci yıldönümü nedeniyle yürüyüş düzenlendi.

Kırıkhan halkı, Kırıkhan’ın düşman işgalinden 80’inci kurtuluş yıldönümünü, 15 Temmuz Demokrasi meydanından Atatürk anıtına kadar mehter takımı eşliğinde Türk bayraklarıyla yürüyerek kutladı.

Kırıkhan Kaymakamlığı ve Kırıkhan Belediyesinin organizasyonunda gerçekleştirilen yürüyüşe; Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kırıkhan Kaymakamı Mustafa Erkayıran, İlçe Emniyet Müdürü Dinçer Dinsever Kalkan, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Belediye Meclis üyeleri, Ak parti İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, MHP İlçe Başkanı Erhan Yavuzyılmaz, Gaziler, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri, Kurum Amirleri ve Daire Müdürleri, Basın mensupları ve vatandaşlarımız katıldılar.

“KIRK ASIRLIK TÜRK YURDU DÜŞMAN ELİNDE ESİR KALAMAZ”
“Kırk asırlık Türk düşman elinde esir kalmaz” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün, 6 Temmuz 1938 yılında Hassa istikametinden gelen Şükrü Kanatlı komutasındaki Türk ordusunun Kırıkhan halkıyla buluşmasını temsilen Demokrasi meydanından başlayarak Kanatlı Caddesi boyunca Cumhuriyet meydanına kadar mehteran ekibinin katılımıyla Türk Bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Cumhuriyet meydanında biten yürüyüş sonrasında Belediye Başkanı Ayhan Yavuz Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Yavuz yaptığı konuşmada Kırıkhan’ın 20 yıl boyunca bu topraklar Fransız işgalinde kaldığını ifade ederek; “Tarih kitaplarına bakın yakın tarihimize bakın çocuklarımız bunları bilmez. 20 yıl bir nesil Fransızların işgali altında inim inim inlemiştir. Bugün dünyada insan hakları demokrasi dersi veren insanların gerçek yüzlerini biz biliyoruz ve bu gerçek yüzlerini de çocuklarımıza ve bizden sonraki gelecek nesillere anlatmaya devam edeceğiz.

Vatan dediğiniz zaman, bayrak dediğiniz zaman akla ilk gelen Türklerdir.  Türk tarihine baktığınız zaman tarihler boyu esareti kabul etmeyen tek millet Türk milletidir. Bu yapı içerisinde Hatay benim şahsi meselemdir diyen, “Kırk asırlık Türk düşman elinde esir kalmaz” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay ile ilgili strateji nedeniyle 1938 yılında 6 Temmuz ‘da Hassa istikametinden gelen Şükrü Kanatlı komutasındaki Türk ordusu Kırıkhan halkıyla buluşmuştur. Kırıkhan’a girdiğinde o güzel komutanın söylediği “Size Atatürk’ün selamını getirdim” sözü sonrasında gözyaşlarının sel olduğu ve o Kırıkhan’lıların ecdadını yâd ettiği gün bugündür.

20 yıl boyunca bu topraklar Fransız işgalinde kalmıştır. Tarih kitaplarına bakın yakın tarihimize bakın çocuklarımız bunları bilmez. 20 yıl bir nesil Fransızların işgali altında inim inim inlemiştir. Bugün dünyada insan hakları demokrasi dersi veren insanların gerçek yüzlerini biz biliyoruz ve bu gerçek yüzlerini de çocuklarımıza ve bizden sonraki gelecek nesillere anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kırıkhan Belediyesi

Sitemizde yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz..

Cumhuriyet Mahallesi General Şükrü Kanatlı Caddesi No:2 Kırıkhan-HATAY
Santral No: 0326-344 14 22|Faks No: 0326 344 10 06